Измеритель скорости и длины цельнотянутых труб по боковой поверхности

Автор(и)

  • V. F. Vasilchenko
  • A. N. Lomakin

Ключові слова:

Скорость, длина, эффект Доплера, LabView, аналоговый сигнал, погрешности измерений, датчики положения, боковая поверхность, обработка сигналов реального времени

Анотація

Дана робота присвячена розробці безконтактного вимірювання швидкості і довжини суцільнотягнутих труб, що рухаються нерівномірно, на етапі витяжки та прошивки заготовки, розігрітій до температури близько 1200 ° С. Для вимірювань швидкості та довжини застосований радіохвильової метод, тому що через особливості технологічного процесу, великої загазованості цехової атмосфери, великої кількості металевого пилу, високих температур, сильно обмежується, а в деяких випадках неможливо, застосування контактних, оптичних і ультразвукових методів вимірювання швидкості і довжини . Використання передавального модуля частотою 60 Ггц обмежує вплив приладів один на одного і зменшуються апаратну похибку до рівня половини довжини хвилі, а застосування блоку аналогового сигналу дозволяє програмне регулювання посилення і фільтрацію сигналу з урахуванням рівня зовнішніх перешкод і швидкості руху труб. Метод вимірювання швидкості і довжини по боковій поверхні зменшує рівень перешкод і покращує точність вимірювання за рахунок постійної відстані до вимірюваного об’єкта. Модуль узгодження сигналів призводить рівні сигналів датчиків початку і кінця труби до рівня ТТЛ з якими працює аналогово - цифровий перетворювач. Застосування АЦП типу USB-6009 дозволяє перетворювати аналогові сигнали в цифрові з частотою більше 20 кГц, що цілком достатньо для вимірювання швидкостей руху на редукційних станах. Програмний комплекс графічного програмування LabVIEW автоматизує процес обчислення швидкості і довжини, полегшує візуалізацію результатів вимірювань 10 труб, спрощує перенастроювання вимірювача на різний сортамент труб і дозволяє об'єднати вимірювачі з декількох станів в єдину систему з базою даних продукцією, що виготовляється.

Посилання

Korostylev A.A., Klyuev A.F., Mel'nik Yu.A. i dr. Pod red. Dulevicha V.E. Teoreticheskie osnovy radiolokacii. Moscow: Sovetskoe radio, 1978.

Fil'kenshtejn M.I. Osnovy radiolokacii. Moscow: Radio i svyaz', 1983.

Grudev A.P., Mashkin L.F., Hanin M.I. Tehnologiya prokatnogo proizvodstva. Moscow: Metallurgiya, 1994. 656 p.

Danchenko V.N., Kolikov A.P., Romancev B.A., Samusev S.V. Tehnologiya trubnogo proizvodstva. Moscow: Intermet Inzhinirin, 2002. 640 p.

Trevis D. LabVIEW dlya vseh. Moscow: DMK Press, 2004. 544 p.

Evdokimov Yu.K., Lindval' V.R., Scherbakov G.I. LabVIEW dlya inzhenera: ot virtual'noj modeli do real'nogo pribora. Prakticheskoe rukovodstvo dlya raboty v programmnoj srede LabVIEW. Moscow: DMK Press, 2007. 400 p

##submission.downloads##