Алгоритм розрахунку та аналіз силового навантаження моделі ножичного підйомника на різних стадіях підйому

Автор(и)

  • V. N. Grischenko

Ключові слова:

scissors lift, finite element method, power ladening, algorithm

Анотація

Одним з найбільш популярних універсальних та доступних підйомних механізмів є ножичний підйомник (НП). Важливого значення набувають методи моделювання їх роботи, зокрема, розрахунки силового навантаження (розрахунки на міцність). В даній роботі на базі методу скінченних елементів (МСЕ) розглядається алгоритм визначення силового навантаження типової моделі ножичного підйомника та його аналіз на різних стадіях підйому, який можна використовувати для розрахунків подібних конструкцій. Як приклад, розглянуто навантаження зосередженою силою, прикладеною з ексцентриситетом, моделі ножичного підйомника, з двома парами ножиць. В роботі приведені результати обчислень згідно наведеного алгоритму деформованого стану НП, розподілу силового навантаження при підйомі вантажу від 0,33 м до 2.03 м. Показана важлива роль структури конструкції на формування величин та характер розподілу максимальних зусиль по її ланкам. Приведена залежність тягового зусилля в гідроциліндрі від висоти підйому вантажу.

Посилання

Nozhychni pidjomnyky. Available at: Режим доступу http://kievlift.com.ua/ru/nozhnichnye-podemniki/?gclid=Cj0KCQiAgZTRBRDmARIsAJvVWAt12J4WNR7i26_GZkncjdlKTgd7Tamultpyn0v8j-D9AAQXZrjSl_oaAnSuEALw_wcB.

Nozhychni pidjomnyky. Available at: http://www.s-ing.ru/katalog/podemnoe-oborudovanie/nozhnichnye-podjomniki/f3000.html.

Darkov A.V., Shaposhnikov N.N. Stroitel'naya mehanika: Ucheb. Moscow: Vysshaja shkola, 1986. 607 p.

Leont'ev N.N., Sobolev D.N., Amosov A.A. Osnovy stroitel'noj mehaniki sterzhnevyh sistem. Moscow: ASV, 1996. 541 p.

Kiselev V.A. Stroitel'naya mehanika. Obschij kurs. Moscow: Gosstrojizdat, 1976. 511 p.

Boyarshinov S.V. Osnovy stroitel'noj mehaniki mashin: Uch.posobie. Moscow: Mashinostroenie, 1973. 456 p.

Frolov K.V. i dr. Teoriya mehanizmov i mashin: Ucheb. Moscow: Vysshaja shkola, 1987. 496 p.

Alekandrov M.P. Pod#emno-transportnye mashiny. Moscow: Vysshaja shkola, 1985. 520 p.

Barsov I.P. Stroitel'nye mashiny i oborudovanie. Moscow: Strojizdat, 1986. 511 p.

Astahov E.I. i dr. Dinamicheskij analiz dvizheniya porshnya gidroprivoda nozhichnogo pod#emnika. Mashinostroenie. 2008. Vol. 24, T. 2. PP. 34-37.

Zenkevich O. Metod konechnyh elementov v tehnike. Moscow: Mir, 1975. 541 p.

Postnov V.A., Harhurim I.Ya. Metod konechnyh elementov v raschetah sudovyh konstrukcij. Leningrad: Sudostroenie, 1974. 344 p.

##submission.downloads##