Препроцесорні програми для підготовки скінченноелементних сіток у випадку великих деформацій - Breslavsky, D. V.; Konovalow, M. V.; Tatarinova, O. A. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2016)
Надано опис програмного забезпечення для препроцесорної підготовки даних при розв’язанні задач механіки деформівного твердого тіла методом скінченних елементів. Для випадку великих деформацій передбачено застосування узагальненого підходу Лагранжу-Ейлеру. Для генерації трьохвимірних моделей призматичних тіл застосовано програми тріангуляції двовимірних областей складної геометрії. Розглянуто основні алгоритми побудови сіток при розбитті матеріальних та додаткових «повітряних» областей, їхню програмну реалізацію виконано за допомогою мови програмування Python. Наведено приклади побудови сіток для моделей різних форм.