Исследование динамической устойчивости регулятора давления с пневматическим управлением при учете колебаний столбов газа в трубопроводах - Shevchenko, S. A.; Grigoriev, A. L.; Stepanov, M. S. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2016)
Складено дискретно-континуальну нелінійну модель та виведено трансцендентне характеристичне рівняння для дослідження вільних коливань регулятора пневмосистеми запуску ракетного двигуна. Розроблено метод знаходження межі динамічної стійкості системи та критерій стійкості її граничного циклу. Описано порядок настройки системи на автоколивання малої амплітуди.