Анализ релаксации контактного давления между вязкоупругим композитным бандажом и трубопроводом - Sukiasov, V. G. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2016)
Викладено постановку і методику наближеного аналітичного рішення задачі про взаємодію композитного ремонтного бандажу зі сталевим трубопроводом. В'язкопружні властивості ортотропного композиту моделюються на основі принципу відповідності Вольтерра, в поєднанні з правилом сумішей. Залежність контактного тиску від часу отримана за допомогою однобічного інтегрального перетворення Лапласа для різних значень об'ємного вмісту армуючих волокон.