Дослідження ресурсу напівпричепу автоцистерни при русі по дорогам із покриттям різної якості - Larin, Oleksiy; Potopalska, Kseniia (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2015)
У роботі визначаються показники надійності та ресурс напівпричепу автоцистерни на основі імовірнісних характеристик вібрацій елементів конструкції підчас її руху по дорогам з покриттям різної якості. Досліджується випадковий вплив навантаження з урахуванням його запізнення у часі на задній вісі транспортного засобу. За допомогою метода скінченних елементів та методів статистичної динаміки визначені ймовірнісні характеристики поведінки системи. Запропоновано підхід до оцінки надійності конструкції за критерієм накопичення втоми.