Активное гашение нестационарных колебаний прямоугольной пластины - Янютин, Е. Г.; Воропай, А. В. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2007)
Пропонується методика активного гасіння нестаціонарних коливань прямокутної пластини. Гасіння виконується системою чотирьох нестаціонарних зосереджених навантажень, які отриманів результаті розв’язку оберненої задачі динамічної теорії пластин типу С. П. Тимошенка. Проблема зводиться до аналізу системи інтегральних рівнянь Вольтерра I роду, яка розв’язуєтьсячисельно з використанням спеціалізованого алгоритму та методу регуляризації А. М. Тихонова.