К вопросу о тестовых задачах для кругового цилиндра - Ткачук, Н. Н. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2007)
У статті запропоновано один спосіб отримання серії еталонних рішень для кругового циліндра.З їх допомогою на двох типах поверхневого навантаження було перевірено одну скінченноелементну модель.