Изменение теплопроводности контакта элементов лазерного гироскопа под действием прижимного усилия - Погорелов, С. Ю.; Счастливец, К. Ю.; Марусенко, С. И. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2007)
Точність роботи кільцевого лазерного гіроскопа залежить від параметрів температурного поля.На шляху відводу тепла від резонатора до механічного конструктиву має місце контактний термічний опір. У запропонованій роботі досліджено теплопровідність контакту між кришкоюконструктиву та резонатором лазерного гіроскопа з урахуванням деформацій від попередньогонатягу пружини механічного конструктиву.