Вимушені коливання цикло-симетричного лопаткового апарату з випадковим технологічним розладом - Жовдак, В. О.; Ларін, О. О.; Головко, О. М. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2007)
Проведено аналіз гармонічних коливань цикло-симетричної дискретної моделі лопатковогоапарату першого ступеня циліндру низького тиску парової турбіни з випадково заданим розладом методом Монте-Карло. Наведено різноманітні реалізації розладу та відповідні їм реалізаціїАЧХ. Побудовано математичні очікування та дисперсії АЧХ.