Моделирование и численный анализ напряженно-деформированного состояния фрагмента поясничного отдела позвоночника - Гречихина, Н. В.; Сукиасов, В. Г. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2007)
Наведено результати порівняльного аналізу напруженого стану хребта в нормальному стані тапри наявності фіксатора. Розрахунки виконано методом скінчених елементів в тривимірній постановці. Критерієм для зіставлення є рівень напруженого стану хребця та фіксатора під дієюфізіологічного навантаження.