Дослідження напружено-деформованого стану трійникових з’єднань трубопроводів гідросистем - Бабич, О. А.; Трубаєв, О. І.; Чалий, І. В. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2007)
В роботі досліджувався напружено-деформований стан (НДС) трійникового з’єднання труб гідроприводу пресу під дією внутрішнього тиску. Розглядалося дві моделі конструктивної реалізації з’єднання.