Исследования вибронагруженности элементов тележек электропоезда ЭПЛ-9Т - Яцько, С. И.; Карпенко, В. В.; Ковалев, А. Е. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2007)
Розглянуто питання визначення вібронавантаження в умовах рядової експлуатації елементів ходової частини електропоїзда ЕПЛ-9Т, виробництва ВАТ ХК «Луганськтепловоз». Отримано залежності пікових і середніх квадратичних значень віброприскорень букси, рами візка і тягового електродвигуна від швидкості руху електропоїзда. Дано оцінку впливу електромагнітних збурювань двигуна на результати вимірів. Отримані дані будуть використані в конструкторській практиці при проектуванні нових і доведенню серійних елементів ходової частини електропоїзда.