Анализ чувствительности конечномерных и континуальных моделей структурно связанных систем - Назаренко, С. А. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2007)
В статті пропонуються методи аналізу чутливості складних скінченноелементних моделей структурно зв'язаних систем. Досліджено обчислювальні етапи одержання градієнтів функціоналів систем до відхилення геометричних параметрів і фізико-механічних характеристик за наявності дії фізичних полів різної природи.