Длительная прочность клапана высокого давления с учетом неоднородного распределения температуры - Львов, Г. И.; Лысенко, С. В.; Гораш, Е. Н. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2007)
Розглянуто неізотермічну теорію довготривалої міцності на основі механіки руйнування суцільних середовищ. Модель Качанова-Работнова-Хейхерста розширена до варіанту, що враховує перемінну температуру. Обидві швидкості, як деформації, так і пошкоджуваності, доповнені температурними залежностями Арреніуса. Неізотермічна модель повзучості з урахуванням пошкоджуваності вбудовується до скінчено-елементного коду універсального пакету для інженерних розрахунків AБАКУС. Виконано чисельний розрахунок довготривалої міцності тривимірної моделі корпусу перепускного клапану парової турбіни. Визначено час руйнування і закономірності перерозподілу в корпусі клапана основних параметрів повзучості і пошкоджуваності.