Узагальнена математична модель структурно зв'язаних механічних систем - Автономова, Л. В.; Бондарь, С. В.; Лавінський, В. І. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2003)
Надана математична постановка мішаної контактної задачі для труктурно зв'язаних механічних систем з урахуванням фізично-нелінійного та конструктивно нелінійного деформування елементів при контактному, тепловому й електромагнітному навантаженнях.