Исследование НДС биметаллического вагонного колеса при технологических и эксплуатационных нагрузках - Щепкин, А. В.; Андреев, А. Г. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2003)
Досліджується напружено-деформований стан експериментального біметалічного вагонного колеса при технологічних навантаженнях, обумовлених з'єднанням з натягом частин колісної пари тепловим способом, і в процесі експлуатації при взаємодії з рейкою та при нагріванні бандажа під час гальмування.