Исследование ползучести пологих оболочек на базе уточненной теории и вариационно-структурного метода - Склепус, С. Н. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2003)
В статті розглянуто задачі повзучості пологих оболонок на основі уточненої теорії. Наведено варіаційну постановку задачі. Метод розв'язку початково-крайової задачі повзучості базується на сумісному застосуванні варіаційно-структурного методу та методу Рунге-Кутта-Мерсона. Наведено структури розв'язку, а також результати розрахунку повзучості та часу до руйнування сферичної пологої оболонки при різноманітних умовах закріплення.