Напряженно-деформированное состояние составной матрицы штампа при полугорячем выдавливании металлов - Лавинский, Д. В. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2003)
Проведено дослідження впливу теплового навантаження на міцність та жорсткість складеної матриці штампу при напівгарячому видавлюванні. Рішення цієї задачі виконано за методом скінченних елементів, який реалізовано у програмному комплексу SPACE-T. Контактна взаємодія враховувалась за допомогою метода контактного шару.