К вопросу об упрочнении материалов импульсным нагружением - Вакуленко, К. В.; Сотрихин, С. Ю.; Чернобрывко, М. В. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2003)
Розглядається задача зміцнення елементів конструкцій, що підлягали впливу імпульсного навантаження. Будується математична модель процесу з варіацією навантаження. Розв’язано хвильове рівняння та проведено чисельний експеримент для виробів із рейкової сталі.