Cвободные колебания системы, содержащей ферму Мизеса - Михлин, Ю. В.; Аврамов, К. В. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2003)
Для дослідження нелінійної динаміки механічної системи з фермою Мізеса застосовується метод нелінійних нормальних форм коливань. Аналіз стійкості періодичних рухів приводить до рівняння Матьє. Одержана зона нестійкості нелінійної нормальної форми коливань.