Деякі результати дослідження граничного шару на обтічній поверхні методом термопарного термо-анемометра - Андреєва, Н. А. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2002)
Подані результати теоретичних і експериментальних досліджень стану граничного шару на обтічних поверхнях на основі термопарного термоанемометра (ТТА) – вимірювача малих швидкостей потоку рідини і газу. Експериментально обґрунтована можливість використання ТТА як індикатора переходу ламінарної течії в турбулентну і фіксації відриву граничного шару , а також використання ТТА як індикатора відриву граничного шару на несучих поверхнях літального апарату (ЛА).