Математическое моделирование гидромеханических потерь и КПД в быстроходных гидрообъемных машинах с шаровыми поршнями - Самородов, В. Б.; Рогов, А. В.; Ярмак, Н. С. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2002)
У статті розроблена математична модель гідродинамічних втрат в радіально – поршневих гідромашинах з сферичними поршнями. Адекватність розробленої математичної моделі підтверджена порівняльним аналізом з експериментальними даними.