Расчетно-экспериментальное исследование напряженно-деформированного состояния элементов сложных механических систем - Ткачук, Н. А. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2002)
Запропоновано основи розрахунково-експериментального методу для розрахунку напружено-деформованого стану елементів складних механічних систем. Описано структурну та функціональну схеми досліджень із застосуванням методу скінчених елементів та спекл-голографічної інтерферометрії.