О сходимости вариационно-структурного метода расчета нетонких упругих оболочек - Сало, В. А. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2002)
Пропонується варіаційно-структурний метод рішення крайових задач лінійної теорії пружності. Сформульована достатня ознака збіжності прямого методу Ритца для змішаного варіаційного принципу Рейсснера. Для оцінки чисельних рішень пропонується алгоритм, який грунтується на використанні двоїстого метода теорії випуклого аналізу. Обговорюється збіжність результатів.