Решения задач ползучести тонкостенных стержней и оболочек на базе смешанного вариационного принципа - Морачковский, О. К.; Соболь, В. Н. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2002)
В статті надані варіаційні постановки задач, методи їхнього розв’язання та результати дослідження з повзучості тонких стержнів та циліндричних оболонок. Постановки задач повзучості тонкостінних стержнів та циліндричних оболонок надані на основі мішаного варіаційного принципу Рейсснеру. Надані числові результати, дані із дослідження збіжності чисельних розв’язків та встановлено закономірності повзучості та пошкодження тонкостінних елементів конструкцій.