Учет влияния прочностных характеристик материала при электровзрыве толстых проводников - Вакуленко, К. В.; Колодяжный, А. В.; Сотрихин, С. Ю. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2002)
Приведена одновимірна задача електричного вибуху циліндричних дротин при наявності шарів з різноспрямованими струмами. За критерій руйнування прийнято динамічний деформаційний критерій міцності.