Идентификация ударного нагружения пластины на основе экспериментальных данных - Янютин, Е. Г.; Ярещенко, В. Г.; Воропай, А. В. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2004)
Викладаються результати ідентифікації невідомого ударного навантаження прямокутної пластини по вихідним даним, які отримані в результаті проведення експерименту. Розрахунки зводяться до аналізу інтегрального рівняння Вольтерра I роду, яке розв’язується чисельно з використанням метода регулярізації А. М. Тихонова.