Способ определения угла перекоса оси колесной пары железнодорожного транспортного средства относительно продольной оси рельсовой колеи - Петров, А. С.; Бурка, М. Л.; Романенко, О. В.; Нестеренко, В. И. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2005)
У статті описаний спосіб виміру кута перекосу осі колісної пари транспортного засобу щодо поздовжньої осі рейкової колії.