К вопросу оптимизации технологических параметров центробежно-ударных дробилок - Алтухов, В. Н. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2004)
Стаття присвячена дослідженню закономірностей робочого процесу роторних дробарок, вибору оптимальних структури і параметрів, що забезпечують зниження динамічних навантажень і підвищення технічного рівня дробильних машин. У роботі дане нове рішення актуальної наукової задачі, що полягає в розвитку теорії робочих процесів роторних дробарок, що дозволяє на стадії проектування встановити раціональні структуру і параметри дробарки, прогнозувати енергетичні характеристики процесу дроблення, продуктивність і гранулометричний склад продукту для конкретних умов експлуатації.