К задаче формирования расчетных схем элементов технологических систем листовой штамповки - Гоголь, Н. А.; Назарова, О. В.; Ткачук, А. В.; Кохановская, О. В. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2005)
Запропоновано загальну структуру спеціалізованої системи для аналізу напружено-деформованого стану елементів штампів. Досліджено напружено-деформований стан пуансонів, матриць та Пуансон-матриць.