Моделирование процессов накопления повреждаемости в тонких пластинах при действии ударных нагрузок - Онищенко, А. В. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2006)
Досліджується явище накопичення пошкодження в тонкій прямокутній пластині постійної товщини що знаходиться під дією циклічних ударних навантажень. За один цикл приймається однократний удар. Підсумовування пошкоджень вважається лінійним. Задачу удару на кожному циклі розв’язано чисельно-ітераційним методом: визначення величини сили ударної взаємодії проводиться з застосуванням різницевої схеми, визначення деформованого стану пластини виконується аналітично за теорією зсуву Тимошенко. Наведено приклади розрахунків.