Идентификация сосредоточенного нестационарного воздействия на бесконечную пластину-полосу - Янютин, Е. Г.; Кучерова, Н. И. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2008)
Розглянуто рішення прямої та оберненої нестаціонарних задач для нескінченої пластини-полоси. Досліджується дія на пластину імпульсного навантаження. Пластина-полоса моделюється теорією Кирхгофа-Лява. При розв’язку інтегрального рівняння Вольтерра застосовується метод А.С.Апарцина.