О нелинейной динамике систем с ограниченным возбуждением - Перепелкин, Н. В.; Михлин, Ю. В. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2008)
Розглянуто стаціонарні режими у неідеальній системі, в якій відбувається взаємодія між джерелом енергії (двигуном) та лінійною пружною підсистемою, досліджено стійкість цих режимів. Чисельно-аналітичними методами досліджується ефект Зоммерфельда. Аналізується вплив нелінійного гасителя на динамічну поведінку системи.