Решение динамических задач для твердых тел с упругими связями - Шамровский, А. Д.; Шамровский, М. А.; Безнос, А. С. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2010)
У даній роботі запропоновано метод розв’язання динамічних задач для твердих тіл з пружними зв’язками. Проводиться тестування запропонованого метода на конкретній задачі механіки про зміщення шліфувальної бабки металообробного станка. Наводиться також обґрунтування використання саме таких підходів для розв’язання динамічних задач механіки і створення нових методів розв’язання динамічних задач механіки. Запропонований метод орієнтовано для використання ЕОМ, він є надійним та простим у реалізації.