Василь Євдокимович Бреславський - видатний вчений - механік (до 90-річчя з дня народження) - Ларін, А. О. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2010)
Стаття присвячена опису життєвого шляху й творчої спадщини видатного українського вченого – механіка, доктора технічних наук, професора Василя Євдокимовича Бреславського. Коротко викладені основні наукові результати, отримані В.Є.Бреславським в теорії механічних коливань стосовно оболонкових конструкцій.