Особенности моделирования составных конструкций технологической оснастки на примере матриц для выдавливания - Бондарь, С. В. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2010)
У статті розглядається задача міцності щодо складеної бандажованої матриці для видавлювання. Об'єктом дослідження є конічна матриця із впиранням на фундамент. Проаналізований вплив різних режимів нагріву на напружений стан матриці.