Динамический анализ структурной системы корпуса ДВС - Автономова, Л. В.; Анацкий, Ю. П.; Степук, А. В.; Шмыгарев, Ю. М. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2010)
Запропоновано підхід до динамічного аналізу складної структурної системи двигуна внутрішнього згоряння. На прикладі корпусу ДВС тепловоза досліджено вплив зміни геометрії на резонансні частоти і амплітуду коливань.