Особенности деформирования составной матрицы - Степук, А. В.; Бондарь, С. В.; Автономова, Л. В.; Погорелов, С. Ю. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2012)
У роботі виконувався скінченно-елементний розрахунок напружено-деформованого стану складеної матриці з врахуванням пластичної деформації матеріалу заготовки. Чисельне моделювання процесу й механічний аналіз виконувалися на пакеті ANSYS. Розглянуті особливості деформації робочої вставки складеної бандажованої матриці.