Настройка фильтра Калмана в задаче коррекции инерциальных измерений в интегрированной навигационной системе - Багмут, И. А. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2011)
Виконано аналіз впливу налаштування фільтра Калмана на ефективність оцінювання інструментальних похибок інерціального блоку в інтегрованій навігаційній системі. На основі результатів даного аналізу сформульовані рекомендації з налаштування фільтра, що дозволяють підвищити точність і адекватність оцінювання інструментальних похибок у порівнянні з теоретичним налаштуванням. Представлені результати імітаційного моделювання, що свідчать про високу ефективність рекомендованого налаштування.