Исследование динамических нелинейных процессов ультразвуковых технологических инструментов - Исаков, С. Н. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2012)
Пропонується метод побудови амплітудно-частотної характеристики УЗ технологічного інструмента з використанням апроксимації нелінійної динамічної характеристики в зоні контакту. Розглянуто два випадки подачі УЗТІ – кінематична та силова. Проведено аналіз поведінки АЧХ при зміненні параметрів технологічного процесу.