Оценка вибрационного состояния трубопроводов АЭС и обеспечение их безопасной эксплуатации - Демидов, П. Н.; Кипоренко, А. С.; Полищук, С. М.; Трубаев, А. И.; Чижикова, В. М. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2012)
Розглянуті причини підвищеної вібрації трубопровідних систем після реконструкції, проведеної в період планово-запобіжних робіт. Побудована скінченно-елементна модель ділянки трубопроводу та визначені амплітудно-частотні характеристики і поперечні перетини системи з найбільшою амплітудою коливань. На основі отриманих результатів дані рекомендації зі зниження вібрацій до безпечного рівня.