Контактная задача для цилиндрической оболочки с бандажом из композитного материала - Бесчетников, Д. А.; Львов, Г. И. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2012)
Розглянута контактна взаємодія циліндрової оболонки з бандажем із композитного матеріалу у рамках класичної теорії тонких оболонок. Вивчена реалізація схем контактної взаємодії залежно від геометричних параметрів оболонки та бандажа.