Анализ электромагнитных и механических полей в составных конструкциях - Лавинский, Д. В. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2014)
У статті представлено метод аналізу зв’язаних електромагнітних та механічних полів у технологічних системах. Зв’язаність враховано за допомогою об’ємних електромагнітних сил, які визначаються за результатами аналізу розподілу електромагнітного поля. Для визначення характеристик електромагнітного поля використовуються поняття векторного магнітного потенціалу. Розв’язання передбачається за схемою метода скінчених елементів. Проведено розв’язок для системи «індуктор – провідник». Представлення порівняння із аналітичним розв’язком. Проаналізовано розподіл інтенсивності напружень.