Нестационарная задача теплопроводности в трехмерной постановке для многослойных цилиндрических оболочек сложной формы: теория и эксперимент - Шупиков, А. Н.; Свет, Е. В. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2014)
На основі методу занурення, отримано розв’язання задачі нестаціонарної теплопровідності у тривимірній постановці для багатошарових циліндричних оболонок складної форми в плані при нагріванні плівковим міжшаровим джерелом тепла. Проведено порівняння з результатами, отриманими у ході термографічного дослідження багатошарової циліндричної оболонки, яке підтверджує достовірність результатів, отриманих на основі підходу, який пропонується. Порівняння наведено для різних моментів часу.