Коливання двовісної автоцистерни з урахуванням ефекту запізнення випадкового збурення - Ларін, О. О.; Грінченко, К. Є. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2014)
У роботі виконується моделювання випадкових коливань напівпричепу автоцистерни при русі по дорогам загального призначення та дорогам з недосконалим покриттям. За допомогою метода скінченних елементів та методів статистичної динаміки визначені ймовірнісні характеристики поведінки системи та знайдені небезпечні точки конструкції при різних варіантах збурення, проведено дослідження впливу ефекту запізнення дії зовнішніх сил.