Лідер наукової школи механіки та прикладної математики – Сергій Іванович Богомолов (до 100-річчя від дня народження) - Ларін , Андрій Олексійович; Львов, Генадій Іванович; Трубаєв , Олександр Іванович (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2025)
Статтю присвячено науковій и педагогічній діяльності відомого українського вченого в області динаміки і міцності машин, доктора технічних наук, двічі лауреата Державної премії України професора Богомолова С. І.