Варіаційна постановка задач термодеформування електропровідних тіл у електромагнітному полі - Altenbach, H.; Naumenko, K.; Lavinsky, D.; Konkin, V. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2026)
У статті поставлено проблему зв’язаного аналізу розподілу електромагнітного та теплового поля, а також напружено-деформованого стану електропровідного тіла. Наведено відповідні функціонали, стаціонарність яких забезпечує знаходження розв’язку. Надані у загальному вигляді системи визначальних рівнянь.