Анализ качества защемления консольной балки в зависимости от физических и геометрических параметров - Babudjan, R. A.; Andreyev, A. G. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2018)
У даній роботі передбачалося з'ясувати виконання умов защемлення консольної балки, а саме рівність нулю величини прогину і кута повороту в поперечному граничному перерізі стержня. У роботі представлена залежність величин кута повороту і прогину консольної балки від таких параметрів, як: геометрія перетину, що прикладається сила і матеріал закладення. Практичне відхилення від даних граничних умов може бути небезпечним для надійності з'єднання. Метою роботи є виявлення податливості матеріалу защемлення і аналіз ступеня похибки при розрахунку ідеально пружних тіл на вигин. На основі отриманих даних були складені таблиці залежностей для визначення поведінки закладення при різних фізичних і геометричних параметрах конструкції. Використовуючи отримані дані розрахунків стало можливо визначити характер залежностей величини прогину від включених в розрахунок величин. Результати наведені у вигляді графіків, малюнків і таблиць.