Исследование НДС диска бороны на индивидуальной пружинной стойке - Simson, E. A.; Yagudin, D. S. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2016)
Проведено комп’ютерне моделювання проссу експлуатації дискової борони на індивідуальній пружинній стійці. Сформульована задача щодо дослідження поведінки стійки при силовому та кінематичному навантаженнях стійки під дією експлуатаційних навантажень, а також виконан частотний аналіз конструкції. Аналіз полей деформацій і напружень виявив, що статичне та кінематичне навантаження не приводить до руйнування стійки. За результатам дослідження поверхні злому руйнування має комплексний характер: накопичення втомних пошкоджень з подальшим руйнуванням від статичного кінематичного навантаження.